Over ons

De NedWa is opgericht in 2001 om de Nederlandse Wayfarerzeilers een platform te geven om elkaar meer te ontmoeten bij het wedstrijd- en toerzeilen. Daarnaast is er o.a. via de website de mogelijkheid om te profiteren van elkaars kennis en expertise.

Op wedstrijdgebied worden er vanaf 2001 Open Nederlandse Klasse kampioenschappen georganiseerd. Daarnaast is er veel contact met de Wayfarer zeilers in de UK, Ierland, Engeland en Denemarken en nemen er met regelmaat boten deel aan de internationale wedstrijden. In 2015 hadden we zelfs een Nederlandse fokkeniste in de winnende boot tijdens het Iers kampioenschap.


Sinds 2011 is de Wayfarerklasse voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de NedWa ingeschreven als eenheidsklasse voor de Sneekweek.
Internationaal heeft de NedWa zich mede sterk gemaakt voor een Europees Kampioenschap en in 2006 hadden we dan ook de eer om dit kampioenschap te mogen organiseren. In 2016 gingen we nog een stapje verder en zijn we voor de eerste keer gastheer geweest van de Worlds (wereldkampioenschappen). Deze wedstrijden, met deelnemers uit o.a.Canada, U.S.A., Denemarken, Engeland, Ierland en Nederland worden drie-jaarlijks gehouden in één van de deelnemende landen.

 

Ook op het gebied van toertochten is de NedWa actief in binnen – en buitenland. Al verschillende keren is er een Internationale Rally in Nederland georganiseerd. Deze vindt  internationaal elk jaar plaats en biedt een prachtige gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te genieten van één van de mooiste kanten van het Wayfarer zeilen; buitenlucht, mooie omgeving en goed gezelschap! Daarnaast wordt er jaarlijks een tocht georganiseerd met Pinksteren, en verder biedt de agenda inzicht in nog meer mogelijkheden om samen te zeilen.

 


Op het technische en tactische vlak wil de NedWa een doorgeefluik en ondersteuning zijn. Daartoe beschikt de NedWa over twee gekwalificeerde meters, die precies weten waaraan de boot moet voldoen om aan een wedstrijd mee te mogen doen. Verder plaatsen we op de website  interessante artikelen of links en bieden we de mogelijkheid via een contactaanvraag meer informatie te vragen.

Ons team

Wij zijn een vereniging die zich inzet voor zowel het wedstrijdzeilen als het recreatief zeilen.

Het bestuur bestaat uit:
Voorzitter:  Kees van Roosmalen
Secretaris: Joke Peers
Penningmeester: Anthony Patterson

Met onze bijzondere boot kunnen we door zeer ondiep water varen en op het strand komen