Bossche 5 2017: een prachtig weekend om het seizoen af te sluiten

Zoals elk jaar is het in oktober weer tijd voor de Bossche 5. Dit is een vrij informele wedstrijd , die door de zeilverenigingen rond Den Bosch wordt georganiseerd op het terrein van WSV de Viking. De Wayfarer maakt al sinds jaren deel uit van het deelnemersveld van rond de 100 boten. Dit jaar was het veld wat kleiner ivm het samenvallen met het begin van de herfstvakantie, maar er waren toch drie Wayfarers aanwezig.

Joke Peers, Lous de Bruine en Koos van Overdijk waren de schippers die in dit veld de eer van de Wayfarer hoog hielden. Ze hadden hiervoor prachtig weer met een rustig windje. Gedurende de wedstrijd werd wel duidelijk dat niet alleen het optimaal trimmen en sturen van de boot, maar ook het tactisch inzicht en het volgen van de race instructies van belang zijn, om een goed resultaat neer te zetten.

              

De Wayfarers waren ingedeeld in een groep met 3 andere open tweemansboten. In de uitslag was Lous  tweede, Koos derde en Joke vijfde. In de totaaluitslag van alle 59 open boten was Lous 14de, Koos 19de en Joke 40ste.

Naast de deelnemers waren er ook een aantal Wayfarers betrokken bij de organisatie. Onder aanvoering van Hans de Bruine werd de finishtoren door verschillende Wayfarers bemand namens vereniging De IJzeren Man, en bij de verwerking van de uitslagen zorgde Conny Steennis namens de Viking voor een bijdrage.