De Wayfarer

is een algemeen bruikbare midzwaardboot.  Er worden wedstrijden mee gevaren, maar er zijn ook enkele Wayfarers de zeeën en oceanen overgestoken. De Wayfarer is de ideale midzwaardboot voor beginners, gevorderde zeilers, toerzeilers en wedstrijdzeilers. De boot is geschikt om  tochten op binnen- en kustwateren te maken, maar ook zeer geschikt als wedstrijdboot. Zowel individueel, met 2 personen of met een  gezin van 4 personen is ze prettig te varen. Met een Wayfarer kan het allemaal.

  • Leren zeilen
  • Dagtochten met de kinderen
  • Toertochten maken en op de boot slapen (sommige Wayfarer zeilers maken lange tochten langs de kust of steken met hun Wayfarer de Noordzee over en overnachten onder een boottent).
  • Wedstrijdzeilen met een spinnaker en met hoge snelheid planeren.

 

Bootontwerp

De Wayfarer  is in 1957 ontworpen door de Engelsman Ian Proctor. Vanaf het eerste begin heeft de Wayfarer een reputatie opgebouwd van een sterke en zeewaardige toerboot, die echter tevens een snelle en goede wedstrijdboot blijkt te zijn.
Er bestaat waarschijnlijk geen andere midzwaardboot in de wereld die deze kwaliteiten zo harmonieus combineert.

Sinds de Wayfarer is ontworpen zijn er verbeteringen geweest in materialen en productietechnieken waardoor er een aantal versies bestaat die echter allen hetzelfde rompontwerp en zeilplan hebben.

 

w55351

Afmetingen

Lengte4.83 meter
Breedte1,86 meter
Diepte romp0,20 meter
Diepte met midzwaard1,17 meter
Minimum romp gewicht169 Kg
Grootzeil oppervlak8,83 vierkante meter
Genua oppervlak4,27 vierkante meter
Fok oppervlak2,78 vierkante meter