Over de NedWa

De NedWa is opgericht in 2001 om de Nederlandse Wayfarerzeilers een platform te geven elkaar meer te ontmoeten in wedstrijd- en toerzeilen. Daarnaast is er o.a. via de website de mogelijkheid om te profiteren van elkaars kennis en expertise.

Foto voor Boot Düsseldorf 2016Op wedstrijdgebied worden er vanaf 2001 Open Nederlandse Klasse kampioenschappen georganiseerd. Daarnaast is er veel contact met de Wayfarer zeilers in de UK, Ierland, Engeland en Denemarken en nemen er met regelmaat boten deel aan de internationale wedstrijden. In 2015 hadden we zelfs een Nederlandse fokkeniste in de winnende boot tijdens het Iers kampioenschap.
Sinds 2011 is de Wayfarerklasse voor het eerst in de bestaansgeschiedenis van de NedWa ingeschreven als eenheidsklasse voor de Sneekweek.
Internationaal heeft de NedWa zich mede sterk gemaakt voor een Europees Kampioenschap en in 2006 hadden we dan ook de eer om dit kampioenschap te mogen organiseren. In 2016 gaan we nog een stapje verder en zijn we voor de eerste keer gastheer van de Worlds (wereldkampioenschappen). Deze wedstrijden, met deelnemers uit Canada, U.S.A., Zuid-Afrika, Denemarken, UK, Ierland, Nederland enz., worden drie-jaarlijks gehouden in één van de deelnemende landen en dit jaar zijn ze in Nederland. De organisatie doen we, net als in 2006 , met het ervaren wedstrijdcommitée van WSH uit Heeg.

 

 

 

Ook op het gebied van toertochten is de NedWa actief in bi2015-05-24 09.37.26nnen – en buitenland. Al voor de 5de keer is er ook dit jaar een Internationale Rally in Nederland. Deze wordt internationaal elk jaar georganiseerd en biedt een prachtige gelegenheid om elkaar te ontmoeten en te genieten van één van de mooiste kanten van het Wayfarer zeilen; buitenlucht, mooie omgeving en goed gezelschap! Daarnaast wordt er jaarlijks een tocht georganiseerd met Pinksteren, en verder biedt de agenda inzicht in nog meer mogelijkheden om samen te zeilen.

 

20140412_105019 small

Op het technische en tactische vlak wil de NedWa een doorgeefluik en ondersteuning zijn. Daartoe beschikt de NedWa over twee gekwalificeerde meters, die precies weten waaraan de boot moet voldoen om aan een wedstrijd mee te mogen doen. Verder plaatsen we op de website regelmatig interessante artikelen en bieden we de mogelijkheid via een contactaanvraag meer informatie te vragen.

 

 

 

 

Het bestuur van de NedWa kunt u bereiken via het contactformulier. Het bestaat uit de volgende personen:

Guido van der Most, voorzitter en wedstrijdcommisaris
Joke Peers, secretaris
Conny Steennis, penningmeester en Webmaster