Pinksterrally 2015

2015-05-24 11.53.11

Nieuwe leden brengen nieuwe ideeën en mogelijkheden. Dat heeft ons ertoe gebracht om onze pinksterrally aan het Veerse Meer te laten plaatsvinden. Daar waren we uitgenodigd om gebruik te maken van de fasciliteiten van Watersportvereniging de Arne in Oostwatering. In de haven met een speciaal afgesloten terrein voor kleine boten met prachtig aangelegde hellingen, konden we ook nog kamperen. Vlak bij het mooie Veere en met een redelijk goede weersverwachting waren we dus klaar voor een heerlijke Pinksteren op het water.

2015-05-24 16.12.27                                2015-05-24 16.17.34

Maar het leven van een zeeman is hard……. De vrijdag van vertrek moest er dus eerst nog gewerkt , ingepakt, een auto opgehaald èn de nodige file overwonnen worden. Om tien uur ´s avonds waren we dan ook eindelijk op de plaats van bestemming en was de tent opgezet. Onze magen waren inmiddels flink aan het rommelen en we waren dan ook erg blij dat onze hardwerkende Joke al gesetteld was met de caravan en een door haar zoon bereide maaltijd met ons wilde delen. Hierbij werd ter ontspanning een lekker flesje wijn opengetrokken, en voor we het wisten was het vér over bedtijd!

De volgende morgen begon druilerig, zowel wat betreft het weer als wat betreft de koppies van de doorzakkers… Tijd voor een kopje koffie bij Hans en Lous op de boot en de ontvangst van de andere deelnemers aan de rally. Ook wat onderzoek naar de omgeving en de benodigde proviant inslaan. Intussen was de zon gaan schijnen en waren de boten klaar voor tewaterlating. Tijd voor een kort eerste tochtje van de die-hards. De rest van ons genoot van het zonnetje en de rust!!! De zaterdag werd afgesloten met een gezellige maaltijd in het clubhuis van de Arne.

De volgende dag was met recht ´een mooie pinksterdag`! Niet al te veel wind, maar voldoendoende om een heerlijk tochtje naar de Arneplaat te maken. Daar op de picknickplaats onze lunch verorberd en afscheid genomen van Hans en Lous, die verder gingen om de kleinkinderen een bezoekje te brengen. Onderweg bleken de verschillende scoutinggroepen ook op het water te zijn; de zangkunsten werkten aanstekelijk, dus tijd om de Wayfarersong aan te heffen. Om een beetje bij elkaar in de buurt te blijven hebben we ook de manoevre “bijliggen” nog maar eens geoefend, fok bak en roer dwars.En dan kun je dus ook mooi even een foto maken van je medezeilers….

2015-05-24 12.01.02                             2015-05-24 12.01.15

Terug in de haven was het tijd voor het sociale deel van het programma: de traditionele barbecue deze keer vervangen door Spaanse paella. Joke en ik hebben het snijwerk en de aankleding voor onze rekening genomen en Ton was onze zeer gewaardeerde en enthousiaste kok. Hoewel de prachtig blauwe lucht langzaamaan donkerder werd en hier en daar wat druppels vielen om de wijn met water te mengen hebben we genoten van een heerlijke maaltijd, aangevuld met verse zeekraal van Johan en Kara. Johan bracht bovendien nog een kleine serenade.

2015-05-24 20.50.25        A 7

Tweede pinksterdag was de wind aangetrokken. De zon was minder aanwezig, maar gelukkig was het wel droog. De bemanning werd enigszins gereorganiseerd, omdat ik mezelf een rustig dagje aan wal had beloofd. De zeilers vertrokken naar de Bastiaan de Langeplaat. Mijn schipper genoot van het feit dat hij met meer wind en een andere fokkemaat wat meer snelheid kon maken. En ik genoot van een fietstochtje naar Veere. Wat een drukte daar! Een mooi plaatsje, maar ontzettend veel toeristen met de pinksterdagen. Dus na een kleine wandeling door het stadje hield ik het voor gezien en heb de fiets weer de andere kant op gestuurd. Ook Swiebertje, onze boot, heeft nog een korte stop gemaakt in Veere. Alleen aan de buitensteiger was plaats en met de wind was dat geen prettige plek om aan te leggen. De Wayfarer is eigenlijk te laag en schiet bijna onder de steiger als het wat onrustig water is en lager wal. Dus ook zij zijn daar weer snel vertrokken.

En dan is het tijd om weer in te pakken. Langzaamaan wordt het kampeerveld weer leeg, worden de boten ingepakt en hier en daar worden alweer plannen gemaakt voor het volgende evenement. ……

Dit was in ieder geval weer een weekend waar we lang van zullen nagenieten!

Conny Steennis