Heeg weekend 26-27 augustus 2017

Verslag Heeg weekend
26-27 augustus 2017
| Door Joke Peers, 2 september 2017

Het aantal deelnemers voor het Heegweekend was niet groot, maar dat mocht de pret niet drukken:

– Pieter met zoon Eden (10 jr) in Mark II, Lucas met zoon Quinten (15 jaar) in Mark IV, Joke met Theo in Mark II.

Vrijdagavond was het clubje compleet op Passantenhaven Heegerwal. De havenmeester Douwe had volgens afspraak een ligplaatsbox voor ons gereserveerd, direct naast de boothelling. Hij opperde dat we zeker kwamen meedoen aan het Kruis van Heeg. Wij wisten nergens van, maar we hebben ons die avond spontaan ingeschreven voor deze gezelligheidswedstrijd. Kort geslapen, want zaterdagochtend om 09.05 uur was reeds de eerste start voor onze klasse.

Het was prachtig weer met weinig wind voor Heegermeerse begrippen.

Tussen de middag had de plaatselijke visboer twee kraampjes bij Watersportvereniging Heeg geplaatst en zodoende konden we ons tijdens de lunch tegoed doen aan haring en paling, smullen….!

De middagstart moest worden uitgesteld vanwege te weinig wind. Die tijd hebben we opgevuld met zwemmen en ravotten met een balletje. Een hond vond het spektakel geweldig en wilde overduidelijk graag meespelen, wat wij natuurlijk toelieten. Toen zijn baasje hem terugfloot hebben we hem naar de kant moeten brengen, want hij wist niet van ophouden.

Plotseling kwam er weer wind en hebben we met veel plezier de tweede start gevaren.

 

Aansluitend op de wedstrijd had WS Heeg een heerlijk warm buffet klaarstaan in het prachtige nieuwe clubhuis met fantastisch uitzicht over het meer. Daar knapten we van op na een hele dag buiten in de zon op, in en aan het water!

Na het eten was de prijsuitreiking; er werd doorlopend een Powerpoint presentatie gegeven van de wedstrijd, gefilmd vanuit een drone. Deze kunnen we terugzien op wsheeg.nl. Onze Wayfarers zijn enkele malen prominent in beeld!

Pieter en Eden Dijkstra waren 3e geworden in onze klass! Eden mocht glunderend een mooie beker in ontvangst nemen. Eensgezind hebben we besloten om volgend jaar wederom deel te nemen aan deze leuke gezelligheidswedstrijd. Revanche!

Op zondag zijn we naar Gaastmeer gezeild, waar we op het terras heerlijk hebben gegeten en gedronken. Ook vandaag weer prachtig weer. Eind van de middag kon ieder zijn boot uit het water halen om voor te bereiden voor de thuisreis.

WS Heeg was voor ons weer zeer gastvrij. Dit hebben we vorig jaar tijdens de Worlds ook al ervaren. Lieuwe en Annelies hadden hun acculader uitgeleend aan Theo. Op de heenweg weigerde n.l. ineens de dynamo van zijn camper dienst. Wij konden hierdoor met een gerust hart terugrijden naar Brabant.

Na wat geapp over en weer bleek dat iedereen ’s-avonds weer goed thuis is gekomen.

En….we kijken allemaal met een goed gevoel terug op dit unieke weekend in Heeg!