Introductie

Het kiezen van een toerboot kan heel verwarrend zijn. Hieronder staan wat opmerkingen over de diverse versies of “Marks” van de Wayfarer:

Hout Mark 1

De zij dekken zijn handig om allerlei onderdelen op te slaan. Onder de korte voorbankjes kunnen grotere onderdelen een plaatsje vinden. Hier kunnen ook gemakkelijk bilge pompen gemonteerd worden. Het hechthout is kwetsbaar op harde ondergrond zoals stenen of rotsachtige kusten. Let op bij het droogvallen in een haven. Een fantastische boot als u van hout of onderhoud houdt.

Polyester Mark 1

Het voorste drijf compartiment kan lekken door de romp dek verbinding. Beperkte opberg mogelijkheden.

Polyester Mark 2

De handige opbergmogelijkheid boven het voorste drijfcompartiment maakt dit type een attractieve allround boot. Controleer de hoogte onder het dwarsbankje bij de nieuwere serie 2 boten als u van plan bent aan boord te slapen.

Polyester Mark 2 SD

Ongeschikt om op te slapen.

Polyester +S

Door het grote luik in het voorste drijfcompartiment hebben ze dezelfde opberg mogelijkheden als een houten Mark 1 boot. De korte voorbankjes zijn ook handig om zaken op te bergen. Controleer de hoogte onder het dwars bankje als u aan boord wilt overnachten. Ontworpen voor wedstrijden maar ook een geschikte toerboot.

Polyester Mark 1a

Van oorsprong ontworpen als een toerboot. De korte voorbanken zorgen voor handige opberg ruimte. Het dubbele voor compartiment is lastig in gebruik en heeft slechte pakkingen.

World

Een tamelijk nieuw ontwerp, op dit moment alleen geschikt voor toerzeilen met een keuze uit diverse waterdichte koffers voor achter in de boot. Erg ruim en comfortabel te zeilen. de Zelflozers en hoos mogelijkheden maken het een aantrekkelijke boot voor toerzeilen.

Klik hier voor meer informatie over de verschillende typen.

Auteur’s keuze

De Polyester Mark 2 of ‘World’ zou mijn keuze zijn voor dagtochten en toerzeilen.

Ralph Roberts